Stranden op Curacao

Wie besluit Curaçao te bezoeken, wordt voornamelijk aangetrokken door de belofte van zon, zee en strand. En terecht, want het eiland biedt overvloedige hoeveelheden van deze elementen. Bij aankomst wordt de toerist vaak direct naar Mambo Beach geleid, een prachtig strand en tevens dé plek waar de meeste activiteit te vinden is. Vooral 's avonds is dit dé locatie voor de beste feestjes. Echter, Curaçao herbergt een scala aan andere adembenemende stranden, variërend in rust en karakter, maar allemaal de moeite van een bezoek waard. Hier volgt de top vijf van de mooiste stranden van Curaçao.

De mooiste stranden van Curaçao: welke kies jij?

Curaçao is zonder twijfel een paradijselijke strandbestemming. Naast deze top vijf van de mooiste stranden van Curaçao, die mijn persoonlijke favorieten zijn, zijn er nog talloze andere te ontdekken. Denk aan Playa Westpunt, het beroemde Jan Thiel Beach, Mambo Beach en de stranden van Klein Curaçao. Elk strand op dit heerlijke eiland biedt de perfecte setting voor een fantastische vakantiedag. Laat ons weten wat jouw favoriete stranden op Curaçao zijn door een reactie achter te laten!

1. Grote Knip

Grote Knip, gelegen aan de noordkant van het eiland, ook wel Westpunt genoemd, is door Unesco uitgeroepen tot het 'mooiste strand van het Caribisch gebied'. Bij het eerste aanzicht van het strand begrijp je meteen waarom. Het zand is witter dan wit en het water blauwer dan blauw. Doordat het strand omringd is door rotsen, heerst er een intieme sfeer.

2. Cas Abou

Zowel de lokale bevolking als toeristen beschouwen Cas Abou als hun absolute favoriete strand. Cas Abou is een waar paradijs! Hier kun je strandbedjes huren, verfrissende drankjes halen aan de bar en optimaal genieten van het heldere water en het fijne zandstrand. Het strand is lekker breed, waardoor je geen last hebt van de buren op het strandbedje naast je.

3. Playa Lagun

Een bezoek aan Playa Lagun is een must tijdens je vakantie. Hoewel het vanaf de zuidkant van het eiland even rijden is, word je beloond met een van de meest prachtige stranden van Curaçao. Het ondiepe water op Playa Lagun maakt het perfect om te snorkelen, en met wat geluk komt er zelfs een zeeschildpad voorbij!

4. Playa Porto Marie

Porto Marie is ook populair onder duikers vanwege de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Op het strand vind je een houten loopbrug die bijzonder geliefd is bij fotografen vanwege het fantastische uitzicht over de eindeloze blauwe zee.

5. Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach is een populaire bestemming op Curaçao en staat bekend om zijn levendige sfeer, prachtige stranden en diverse recreatieve voorzieningen. Gelegen aan de zuidkust van het eiland, in de buurt van Willemstad, biedt Jan Thiel Beach een scala aan activiteiten en faciliteiten voor zowel toeristen als lokale bewoners.